ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύκλοι Επιμορφωτικών Σεμιναρίων στα γραφεία της ΕΔΙΠΤΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Το νέο Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ σκοπεύει να υλοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τα Μέλη της Ένωσης με διάφορες θεματικές ενότητες, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση.

Αρχικά, πρόκειται να διενεργηθεί ένα σεμινάριο για αρχάριους διάρκειας 3-4 ωρών στα γραφεία της Ένωσης δωρεάν. Αυτό θα απευθύνεται στα παλαιότερα Μέλη και κυρίως σε αυτά  που δεν έχουν καμία ή ελάχιστη επαφή με τους υπολογιστές, το Internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βασικά μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρήση Internet/ δημιουργικό σερφάρισμα, εισαγωγή στα Social Media/ προφίλ στο facebook κ.α.

Παράλληλα, το Δ.Σ. προγραμματίζει επίσης σειρά επιμορφωτικών  προγραμμάτων για τα  Μέλη που έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τους υπολογιστές και το Internet (προχωρημένοι), αρκετοί από τους οποίους έχουν και ιστοσελίδα για τις εφημερίδες ή έντυπά τους.  Ο σχεδιασμός είναι να πραγματοποιηθούν δωρεάν στα γραφεία της Ένωσης εκπαιδευτικά μαθήματα διάρκειας 3-4 ωρών με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 

  • προώθηση ιστοσελίδας
  • αύξηση στα αποτελέσματα του S.E.O.
  • προώθηση στις μηχανές αναζήτησης
  • διαχείριση social media,
  • χρήσιμες συμβουλές για ελκυστικότητα του site τους

 

Εκτός, απ’ αυτά όμως θα μπορούσαν να γίνουν και κάποια σεμινάρια με πιο εξειδικευμένες θεματικές, όπως φωτογραφία, photoshop, marketing, ασφαλείς τρόποι πλοήγησης και προστασίας δεδομένων, σχεδιαστικά πακέτα multimedia, banner, διαχείριση πολυμέσων κ.α.

 

Καθώς το Δ.Σ. σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τους κύκλους των σεμιναρίων, σας παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον συμμετοχή σας και τη θεματική που προτιμάτε. Επιπρόσθετα, μπορείτε να μας προτείνετε και κάποια άλλη θεματική, εκτός από αυτές που προαναφέρθηκαν, προκειμένου να την εντάξουμε στον ευρύτερο σχεδιασμό.

Σας παρακαλούμε, η εκδήλωση ενδιαφέροντος να δηλωθεί γραπτώς στη συνημμένη φόρμα μέσω e-mail στο info@edipt.gr ή φαξ στο 210 7215128 στη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ εντός 10 ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Σαββάκης                          Πετρούλα (Πέννυ) Καλύβα


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ GDPR ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ


Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ των απασχολούμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας και των ιδιοκτητών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

12345678910...