ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ PHOTOCONTEST ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤΣτα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου πραγματοποιήθηκε στις 15.06, η παρουσίαση του ανανεωμένου site της ελληνικής φωτογραφικής κοινότητας Photo Contest, με την υποστήριξη του φωτογραφικού περιοδικού Photonet, μέλους της ΕΔΙΠΤ.

Το www.photocontest.gr με παρουσία 6 ετών, αριθμεί 18.000 ενεργά μέλη, ενώ έχει ήδη διενεργήσει 600 ημερήσιους, εβδομαδιαίους και μηνιαίους φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Εξίσου δυναμική είναι η παρουσία της κοινότητας και στα social media, με 21.000 likes στο Facebook και 150.000 φωτογραφίες στο instragram. Στην εκδήλωση έγινε αναλυτική παρουσίαση της ανανεωμένης ιστοσελίδας μαζί με τις νέες δυνατότητες που παρέχει, όπως είναι η σελίδα «Ροή», γνωστή στα social media και ως «News Feed». Με την προσθήκη αυτής της σελίδας, το Photo Contest λειτουργεί ως ένα «Facebook για φωτογράφους».

Στην εκδήλωση μίλησαν οι δημιουργοί του Δημήτρης Βακρινός και Γιώργος Μασχαλίδης καθώς και ο Μενέλαος Μελετζής, Σύμβουλος Εκδόσεων της Nexus Publications και του περιοδικού Photonet.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΔΙΠΤ απηύθυνε η Γενική Γραμματέας Πέννυ Καλύβα, η οποία στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλει η Ένωση για να στηρίξει τα έντυπα, πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί από κοινού ένας μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός με θέμα το «Χαρτί-Έντυπο». Στόχος θα είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των ανθρώπων με την εφημερίδα, το περιοδικό και το φωτογραφικό χαρτί. Η πρόταση είχε θετική απήχηση, ενώ ο παριστάμενος Marketing and Sales Manager Consumer Products της Fujifilm Hellas  Γαβριήλ Νικολαΐδης  προσφέρθηκε η Fujifilm Hellas  να είναι χορηγός, καλύπτοντας τα δώρα των νικητών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της ελληνικής φωτογραφικής και διαφημιστικής αγοράς και των ΜΜΕ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ GDPR ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ


Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ των απασχολούμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας και των ιδιοκτητών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

12345678910...