ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ PHOTOCONTEST ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤΣτα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου πραγματοποιήθηκε στις 15.06, η παρουσίαση του ανανεωμένου site της ελληνικής φωτογραφικής κοινότητας Photo Contest, με την υποστήριξη του φωτογραφικού περιοδικού Photonet, μέλους της ΕΔΙΠΤ.

Το www.photocontest.gr με παρουσία 6 ετών, αριθμεί 18.000 ενεργά μέλη, ενώ έχει ήδη διενεργήσει 600 ημερήσιους, εβδομαδιαίους και μηνιαίους φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Εξίσου δυναμική είναι η παρουσία της κοινότητας και στα social media, με 21.000 likes στο Facebook και 150.000 φωτογραφίες στο instragram. Στην εκδήλωση έγινε αναλυτική παρουσίαση της ανανεωμένης ιστοσελίδας μαζί με τις νέες δυνατότητες που παρέχει, όπως είναι η σελίδα «Ροή», γνωστή στα social media και ως «News Feed». Με την προσθήκη αυτής της σελίδας, το Photo Contest λειτουργεί ως ένα «Facebook για φωτογράφους».

Στην εκδήλωση μίλησαν οι δημιουργοί του Δημήτρης Βακρινός και Γιώργος Μασχαλίδης καθώς και ο Μενέλαος Μελετζής, Σύμβουλος Εκδόσεων της Nexus Publications και του περιοδικού Photonet.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΔΙΠΤ απηύθυνε η Γενική Γραμματέας Πέννυ Καλύβα, η οποία στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλει η Ένωση για να στηρίξει τα έντυπα, πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί από κοινού ένας μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός με θέμα το «Χαρτί-Έντυπο». Στόχος θα είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των ανθρώπων με την εφημερίδα, το περιοδικό και το φωτογραφικό χαρτί. Η πρόταση είχε θετική απήχηση, ενώ ο παριστάμενος Marketing and Sales Manager Consumer Products της Fujifilm Hellas  Γαβριήλ Νικολαΐδης  προσφέρθηκε η Fujifilm Hellas  να είναι χορηγός, καλύπτοντας τα δώρα των νικητών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της ελληνικής φωτογραφικής και διαφημιστικής αγοράς και των ΜΜΕ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4