ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑΗμερίδα Ενώσεων Τύπου

‘Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού-Τοπικού και Κλαδικού Τύπου’

30 Σεπτεμβρίου, Λάρισα

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την ψήφιση του νέου Νόμου 4487/2017 για τον Περιφερειακό Τύπο και τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επεφύλασσε για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ, κατέστη πασιφανής η ανάγκη για τη συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία πάνω σε νέα βάση και με κεντρικό θέμα τις συνέπειες του νέου νόμου στον κλάδο του Περιφερειακού - Τοπικού και Κλαδικού Τύπου.

Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι η ΕΔΙΠΤ από κοινού με τις άλλες ενώσεις Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής (ΕΙΤΗΕΕΑ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

‘Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού-Τοπικού και Κλαδικού Τύπου’

το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στη Λάρισα.

Στην  ημερίδα θα συζητηθούν καυτά και επίκαιρα ζητήματα όπως η εφαρμογή του Νόμου 4487/2017 για τον περιφερειακό Τύπο, η παρερμηνεία του Νόμου 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, η επιβίωση και η ανάπτυξη του έντυπου Τύπου αλλά και η ομαλή μετάβαση του στην ψηφιακή κοινωνία της πληροφορίας, ενώ ξεχωριστά θα απασχολήσει την ημερίδα το μέλλον του κλάδου των περιφερειακών ΜΜΕ.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ πλήθος κόσμου θα προσκληθεί να την παρακολουθήσει και να συμμετάσχει.

 

Αναμένεται να παραστούν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, εκπρόσωποι των κομμάτων του Κοινοβουλίου, βουλευτές, η τοπική αυτοδιοίκηση, εκδότες, δημοσιογράφοι, οι Ενώσεις Τύπου, οι ραδιοτηλεοπτικές Ενώσεις της Περιφέρειας και η Πανελλήνια Ένωση Ειδησεογραφικών Ιστοσελίδων.

 

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα που σας  επισυνάπτεται και να την αποστείλετε στη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο e-mail: info@edipt.gr . Η μια διανυκτέρευση εξασφαλίστηκε να είναι δωρεάν για όλα τα Μέλη, εκτός Λάρισας.

 

Περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά τον τόπο διεξαγωγής, το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας και τις παροχές της χορηγίας, θα σταλούν το συντομότερο δυνατόν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ