ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ που μέχρι σήμερα δικαιούνταν την ειδική επιδότηση της ταχυδρόμησης μέσω ΕΛΤΑ των 400 αντιτύπων ανά έκδοση και η οποία καταργήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 4487/2017 «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου κ.α.», που έφερε αιφνιδιαστικά στη Βουλή το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, χωρίς καμία ολοκληρωμένη διαβούλευση με τους φορείς και ψηφίστηκε στις 9 Αυγούστου 2017, μπορούν πλέον να ταχυδρομούν τα έντυπά τους μέσω της ειδικής υπηρεσίας Press Post των ΕΛΤΑ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΩΝ PRESS POST ΕΛΤΑ

 

Κλιμάκια Βάρους σε gr

X+1*

X+3*

X+5*

0-20

0,45

0,35

0,25

21-50

0,77

0,65

0,31

51-100

0,87

0,75

0,35

101-250

1,17

1,00

0,50

251-500

1,73

1,35

0,65

501-1000

3,00

3,00

1,40

1001-2000

3,70

3,50

3,00

 

* όπου  Χ+1 επίδοση κατά κανόνα την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Χ+3 επίδοση κατά κανόνα  την 3η εργάσιμη ημέρα μετά την ημέρα κατάθεσης και Χ+5 επίδοση κατά κανόνα την 5η εργάσιμη ημέρα μετά την ημέρα κατάθεσης

 

Επειδή ίσως κάποια τοπικά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ να μην είναι πλήρως ενημερωμένα, εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την τιμολόγηση της ταχυδρόμησης των εντύπων σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αλέξανδρο Βασιλείου από τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στο 210 3353642, αναφέροντάς του ότι είστε Μέλη της ΕΔΙΠΤ.

Επίσης, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενη εγκύκλιο, το Δ.Σ. αναζητά οικονομικές προσφορές από εταιρείες ταχυμεταφορών για τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές επαφές και μόλις έχουμε κάποια συμφέρουσα προσφορά θα σας την επικοινωνήσουμε αμέσως.

Ακόμα, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να σας ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ έχει αντιδράσει με όποια μέσα διαθέτει στον αναιτιολόγητο αποκλεισμό των εντύπων των Μελών μας από την ειδική επιδότηση. Άμεσα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό, σε όλους τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους Εκπροσώπους Τύπου τους, καθώς και στους Βουλευτές. Επίσης, απέστειλε Δελτίο Τύπου – Διαμαρτυρία σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και στις ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες και στα έντυπα των Μελών μας. Το εν λόγω κείμενο έχει  δημοσιευθεί στην Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου και στον Παρόν (σας επισυνάπτονται τα αποκόμματα από την αποδελτίωση). Σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε κι εσείς την σχετική καταχώρηση που σας στείλαμε στα έντυπά σας, καθώς η αναπαραγωγή των θέσεών μας από όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα γίνεται, αποτελεί το μοναδικό μοχλό άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ από κοινού με τις άλλες ενώσεις Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής (ΕΙΤΗΕΕΑ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: ‘Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού-Τοπικού και Κλαδικού Τύπου’ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στη Λάρισα. Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν από το νέο νόμο για τα έντυπα των Μελών μας και πολλά άλλα καυτά και επίκαιρα ζητήματα.

Στην Ημερίδα αναμένεται να παραστεί μεταξύ άλλων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, εκπρόσωποι των κομμάτων του Κοινοβουλίου, βουλευτές, η τοπική αυτοδιοίκηση, εκδότες, δημοσιογράφοι, οι Ενώσεις Τύπου κ.ά.

Ωστόσο, λυπούμαστε που μέχρι στιγμής  δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση για την Ημερίδα καθώς για πρώτη φορά θα τεθεί επί τάπητος όλο το νομικό πλαίσιο που διέπει τον Περιφερειακό, Τοπικό και Κλαδικό Τύπο. Οι συγκυρίες καθιστούν επιβεβλημένη την παρουσία όλων σας, προκειμένου να δώσει η Ένωσή μας ένα δυναμικό παρόν ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας και να στηρίξει δυναμικά τις θέσεις της.  Υπενθυμίζεται ότι η διαμονή σας παρέχεται δωρεάν.