ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τα Mέλη της ΕΔΙΠΤ, μετά από απόφαση του Δ.Σ.,  προσκαλούνται σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 στα γραφεία της ΕΔΙΠΤ (Βασιλίσσης Σοφίας 25, 3ος όροφος), προκειμένου να γίνει ενημέρωση για σημαντικές εξελίξεις και λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα. Στην Γενική Συνέλευση είναι επιβεβλημένο να συμμετέχουν όλα τα μέλη της ΕΔΙΠΤ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

  1. O N. 4487/2017 και οι συνέπειές του για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ
  2. Γενική ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δ.Σ.
  3. Ενημέρωση από τη Νομική Σύμβουλο για τη δυνατότητα νομικής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας
  4. Ενημέρωση για το συνέδριο στη Λάρισα που διοργανώνουν από κοινού οι  Ενώσεις Περιφερειακού, Τοπικού & Κλαδικού Τύπου, όπου θα συζητηθεί ο νέος νόμος
  5. Προτάσεις Μελών
  6. Λήψη απόφασης – έκδοση ψηφίσματος

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

 

Για να μπορέσει  να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. είναι αναγκαία η διαπίστωση απαρτίας. Η απαρτία για τη Γ.Σ. της 25 Σεπτεμβρίου είναι το 1/2 των ταμειακώς εντάξει Μελών  της ΕΔΙΠΤ.

Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα μετά την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα εφόσον υπάρχει απαρτία του 1/3 των ταμειακώς εντάξει Μελών.

Σε περίπτωση και πάλι μη ύπαρξης απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα ανεξάρτητα από αριθμό παρευρισκομένων.

Προτείνεται πάντως στα Μέλη για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας να προσέλθουν κανονικά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, οπότε με απόλυτη βεβαιότητα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση.


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ GDPR ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ


Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ των απασχολούμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας και των ιδιοκτητών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

12345678910...