ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΔΙΠΤΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2017 κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στην ιδιόκτητη αίθουσά της, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 25, το θέμα που κυριάρχησε, ήταν η κατάργηση του ειδικού μειωμένου τιμολογίου για την διακίνηση μέσω ΕΛΤΑ των 400 πρώτων αντιτύπων ανά έκδοση ΜΟΝΟ για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ. Σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν. 4487/2017 «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου κ.α.», που έφερε αιφνιδιαστικά στη Βουλή το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, χωρίς καμία ολοκληρωμένη διαβούλευση με τους φορείς και ψηφίστηκε στις 9 Αυγούστου 2017, καταργείται αναιτιολόγητα το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο μόνο για τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ, ενώ διατηρείται για το υπόλοιπο κομμάτι του Περιφερειακού Τύπου.

Μετά από διαλογική συζήτηση, η Γενική Συνέλευση

ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ

Α. Διαμαρτύρεται εντονότατα προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης  Νίκο Παππά για την αυθαίρετη και αναιτιολόγητη αυτή απόφαση.

Β. Διαμαρτύρεται εντονότατα προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης  Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Ε. Κρέτσο, που μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση με το Προεδρείο του Δ.Σ. παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές και έγγραφες οχλήσεις.

Γ. Καταγγέλλει τη στάση της Ηγεσίας του Υπουργείου, που προχώρησε στη ψήφιση του Νομοσχέδιου, χωρίς καμία ολοκληρωμένη διαβούλευση με τους φορείς.

Δ. Ζητεί άμεση συνάντηση του Προεδρείου με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Ε. Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να αναζητήσει τρόπους να προσβάλει την απόφαση διά της νομικής οδού.

ΣΤ. Να γνωστοποιήσει το παρόν ψήφισμα στα μέλη μας.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνελεύσεως                      Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ι.Π.Τ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ                                     ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ


Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ των απασχολούμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας και των ιδιοκτητών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

MARE NOSTRUM AWARDS 2018 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ 


Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Διαφορετικότητα


12345678910...