ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, ώρα 6:30 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο με τίτλο «Πλέκοντας ίχνη» από τις εκδόσεις Κέρδος. Συγγραφέας του η δημοσιογράφος Έρικα Αθανασίου, η οποία μαζί με το σύζυγό της Γιάννη Γρηγοράκο εκδίδουν την ιστορική εφημερίδα «Κηφισιά», από τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης.

Το «Πλέκοντας ίχνη» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην σύγχρονη Αθήνα της κρίσης και σε αυτήν πρωταγωνιστούν δημοσιογράφοι και τοπικοί εκδότες.

Τα πλεγμένα νήματα από τον κόσμο της δημοσιογραφίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα «ξεμπερδέψουν» οι:

-         Πέννυ Καλύβα, Γενική Γραμματέας ΕΔΙΠΤ, δημοσιογράφος – εκδότης, ως εκπρόσωπος του Τοπικού Τύπου

-         Νίνα Ασπασία Βλάχου, δημοσιογράφος, τ. Αντιδήμαρχος Κηφισιάς

-         Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας

-         Γιώργος Θωμάκος, δικηγόρος, Δήμαρχος Κηφισιάς, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Γιάννης Αγγουριδάκης, συγγραφέας, στιχουργός. Συντονίζει η συγγραφέας Έρικα Αθανασίου.


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

MARE NOSTRUM AWARDS 2018 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ 


Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Διαφορετικότητα


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η κοπή πίτας της ΕΔΙΠΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου για την απονομή του Βραβείου "Βλάσσης Σωκρατίδης"


12345678910...