ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥΥπερπλήρης η επιβλητική αίθουσα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, κατά την παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος «Πλέκοντας ίχνη», το απόγευμα της Τρίτης 28 Νοεμβρίου. Συγγραφέας του η δημοσιογράφος Έρικα Αθανασίου, η οποία μαζί με το σύζυγό της Γιάννη Γρηγοράκο εκδίδουν την ιστορική εφημερίδα «Κηφισιά».
Το πρώτο καλωσόρισμα έκανε εκ μέρους των εκδόσεων «Κέδρος» η Αριάδνη Μοσχονά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πέννυ Καλύβα, Γενική Γραμματέας της Ένωσης, δημοσιογράφος και εκδότρια της εφ. «Γορτυνία», η οποία έκανε μια μικρή αναφορά στην μακριά πορεία της Ένωσης, στη σημασία του Τοπικού Τύπου και τη σχέση των ηρώων του βιβλίου μαζί του.
Για το βιβλίο ακόμα μίλησαν η γνωστή δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου, η οποία έφτασε να παρομοιάσει τη συγγραφέα, χαριτολογώντας, με την Αγκάθα Κρίστη, ο συγγραφέας Φίλιππος Φιλίππου και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, που ανέπτυξε τη σχέση της δημοσιογραφίας με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηνε και ο πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Σαββάκης. 
Η συγγραφέας Έρικα Αθανασίου, συντόνιζε τη συζήτηση, παρουσίαζε τους ομιλητές της και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το κοινό τους και τους φίλους και γνωστούς που «δάνεισαν» χαρακτηριστικά τους στους ήρωές της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

MARE NOSTRUM AWARDS 2018 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ 


Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Διαφορετικότητα


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η κοπή πίτας της ΕΔΙΠΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου για την απονομή του Βραβείου "Βλάσσης Σωκρατίδης"


12345678910...