ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδωνΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω έκτακτα θέματα:

1. Εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφημερίδων

Στο ΦΕΚ Β’ 652/26.02.2018 δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την εφαρμογή του barcode στις έντυπες εκδόσεις, η οποία σας επισυνάπτεται.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτικό όλα τα έντυπα να έχουν τον Διεθνή Μοναδικό Αριθμό Σειρών (ISSN) που χορηγείται από την Εθνική Βιβλιοθήκη. Για όσα έντυπα δεν τον έχουν, οι εκδότες  μπορούν  να τον προμηθευτούν άμεσα μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης   https://isbn.nlg.gr . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 210 3470330 με την κα Ελένη Χρονοπούλου.

Επειδή από την απόφαση προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, σχετικά με την εφαρμογή του κώδικα και την προμήθεια των ειδικών συσκευών,  έχουμε ήδη ζητήσει διευκρινήσεις από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ.

2. ΑΠΔ και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων τ. ΕΤΑΠ - ΜΜΕ

Σχετικά με την υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων, που απασχολούν μισθωτούς, οι οποίοι, από 1/12/2017, υπάγονται με τις με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4498/2017 στην ασφάλιση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και μέχρι καταρτίσεως - επικύρωσης του Κανονισμού είσπραξης εισφορών του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., η Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. ανακοινώνει ότι: οι προαναφερθέντες εργοδότες συνεχίζουν την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Μισθολογικών περιόδων από 1/2018 και μέχρι της επικύρωσης του κανονισμού ΕΔΟΕΑΠ - με τα ίδια Πακέτα Κάλυψης που υπέβαλαν έως 30/11/2017.

KYA 613/2018


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ


Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ των απασχολούμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας και των ιδιοκτητών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/3/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2018


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΠΤ


Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Γεώργιος Καρράς υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό ΨΗΦΠΤΕ κ. Νίκο Παππά σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της ΕΔΙΠΤ.
Η ερώτηση συζητήθηκε σήμερα 16.02.2018 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό κ. Παππά τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα μέλη της ΕΔΙΠΤ τονίζοντας ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το - παγκοσμίως κατοχυρωμένο - δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων περιοδικής κυκλοφορίας (15θήμερα και μηνιαία).
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός ΨΗΦΠΤΕ κ. Ν. Παππάς απάντησε ότι νομοθετικά εφάρμοσε κατά γράμμα τις συστάσεις της Γ΄ εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ και προέτρεψε το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ να αρχίσει το διάλογο και με τα ΕΛΤΑ , προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=JnlV4k27jSg&feature=youtu.be

 

MARE NOSTRUM AWARDS 2018 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ 


Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για την Διαφορετικότητα


12345678910...