Ιστορικό

 

 
Δραστηριότητες της Ένωσης
 

Πέραν των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων των εκδοτών μελών της Ενώσεως, η Ε.Δ.Ι.Π.Τ. και ως Πνευματικό Κέντρο έχει να επιδείξει μία σημαντική κοινωνική προσφορά.

Στα πλαίσια των προσπαθειών της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στη σημασία της επικείμενης ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ, διενήργησε Πανελλήνιο διαγωνισμό εκθέσεως ιδεών μεταξύ των μαθητών Γυμνασίων - Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίου με θέμα «ΕΛΛΑΣ-ΕΟΚ» με μεγάλα χρηματικά βραβεία. Η συμμετοχή των μαθητών και φοιτητών ήταν μεγάλη (ξεπέρασε τις 12.000 εκθέσεις).

Σε ειδικές εκδηλώσεις έχει τιμήσει εκείνους που μετείχαν στην ειρηνευτική αποστολή του Π.Ν. με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» στον Περσικό Κόλπο, την Πολεμική Αεροπορία για την κοινωνική της προσφορά και τον Σμηναγό Σαλμά που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθηκόντος. Τίμησε επίσης τους Ολυμπιονίκες και εκείνους με ειδικές ανάγκες, τις αδελφές νοσοκόμους, την εταιρεία επιληπτικών, τον ακρίτα δάσκαλο και εκείνους που διακρίθηκαν σε έργα ευποιίας και φιλανθρωπίας και δημιούργησε βιβλιοθήκες σε ορεινά χωριά.

Επίσης σε σχέση με την μάστιγα των ναρκωτικών η Ε.Δ.Ι.Π.Τ. διενήργησε και πάλι Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκθέσεων Ιδεών μεταξύ μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου και φοιτητών με στόχο τη βαθύτερη διερεύνηση του προβλήματος και οι 14.500 εκθέσεις που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν χρήσιμο υλικό σε έρευνες Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων και Ειδικών Επιτροπών. Οι καλύτερες εκθέσεις βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία και επαίνους.

Οργάνωσε ημερίδες για τις σχέσεις του Περιοδικού Τύπου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ενημέρωση των φορέων του Περιοδικού Τύπου στο Β' Πακέτο Σύγκλισης, τις ευθύνες του Τύπου στη σύγχρονη κοινωνία, έχει ενισχύσει οικονομικά αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις στην αίθουσα συνελεύσεων, ενισχύουν τον άλλο κλάδο των ενδιαφερόντων των μελών της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. και των συγγραφέων γενικά.

Οι δραστηριότητες όμως αυτές δεν σταματούν εδώ. Η Ε.Δ.Ι.Π.Τ. προγραμματίζει σειρά άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων πάντοτε με οικονομικά μέσα που εξασφαλίζονται μόνον με προσφορές των μελών της.