ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΩΚΡΑΤΙΔΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν λίγες ημέρες, συνεδρίασε η επιτροπή που είχε ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΤ, προκειμένου να αξιολογηθούν οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης», το οποίο θα περιλαμβάνεται και εφέτος στα ετήσια δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.
Η επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Γεώργιο-Κωνσταντίνο Σπύρου (Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΔΙΠΤ), Ευάγγελο Παπαλιό (Β’ Αντιπρόεδρο της ΕΔΙΠΤ) και Ελένη Χριστοδούλου (Σύμβουλο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΙΠΤ), μελέτησε τις υποψηφιότητες, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή (Δημοσιογράφου & Εντύπου), την ελληνική γλώσσα, τον πλουραλισμό της αρθρογραφίας, την απήχηση του εντύπου, καθώς και την κοινωνική δραστηριότητα των υποψηφίων.
Η υποψηφιότητα που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία βάσει των προσκομισθέντων είναι της κας Βαρβάρας Γκιγκιλίνη για την εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» της Μυτιλήνης.
Το βραβείο θα απονεμηθεί στο πλαίσιο της 36ης Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.