Ενημέρωση για επιστολή Ενώσεων προς τον Υπουργό Εργασίας

ΘΕΜΑ: Εξώδικα ΕΔΟΕΑΠ σε Επιχειρήσεις Τύπου

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Το τελευταίο διάστημα ο  Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και ενώ ακόμα αναμένεται η απόφαση του ΣΤΕ για το 2%, αποστέλλει εξώδικα προς τα μέλη μας, με την επισήμανση ότι αν δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αυτές θα διαβιβαστούν προς το ΚΕΑΟ για τις εκ μέρους του ενέργειες είσπραξης της απαίτησης του Οργανισμού.

Η αντίδραση της ΕΔΙΠΤ ήταν άμεση και σε συνεργασία με τις άλλες δύο ενώσεις περιφερειακού Τύπου, τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), απέστειλε κοινή επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ Γ. Βρούτση, με την οποία ζητάμε να δώσει σαφή εντολή στο Κ.Ε.Α.Ο. να μην βεβαιώσει οποιαδήποτε οφειλή μέχρι και την οριστική έκδοση της απόφασης του Σ.τ.Ε. μιας και η βεβαίωση των οφειλών θα μας στερούσε την ασφαλιστική ενημερότητα.

Παράλληλα, τονίζουμε  ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στέλνονται τέτοιου ύφους επιστολές μέσα σε περίοδο πανδημίας και ενώ ήδη έχει εκδοθεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας  για παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών δαπάνης. Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη έχουμε στο θέμα αυτό θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

Μιχάλης Σαββάκης                           Πέννυ Καλύβα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ