Γενικές παρατηρήσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Έντυπου Τύπου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση για το Νέο Μητρώο Τύπου. Για όσους δεν κατάφεραν λόγω ώρας να μπουν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία για να σας αποσταλεί το σχετικό video από το zoom (διάρκειας 30’’).

Συνοψίζουμε όμως γενικές παρατηρήσεις ως εξής:

  • ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: α. Στο Μητρώο Έντυπου Τύπου είναι έως 13 Απριλίου 2023 και β. Στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου από 1η Μαϊου-31 Μάϊου. Προσοχή γιατί δεν θα δοθεί καμία παράταση και όποιος δεν εγγραφεί τώρα θα πάει για το επόμενο έτος.
  • Δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν να γραφτεί τόσο στο Μητρώο Έντυπου Τύπου, όσο και στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου. Η εξαίρεσή του όμως από αυτά συνεπάγεται βάσει νόμου αποκλεισμό του τόσο από κρατική διαφήμιση, όσο και από τα διάφορα Προγράμματα Ενίσχυσης (π.χ. Επιδότηση Χαρτιού & Μεταφορικών). Ο καθένας μπορεί να σταθμίσει τα δεδομένα βάσει της επιχείρησής του.
  • Η πλατφόρμα είναι αρκετά εύχρηστη. Το link είναι https://mt.media.gov.gr/ . Κάποια μικρά τεχνικά θέματα που υπάρχουν θα επιλυθούν μέσα στην εβδομάδα (όπως η δυνατότητα πολλαπλής εμβέλειας στη γεωγραφική εμβέλεια).
  • Στα δικαιολογητικά, όπου ζητούνται απλές δηλώσεις, αρκεί η συναίνεση πάνω στην πλατφόρμα.
  • Για όποιον επιθυμεί, η Ένωσή μπορεί να του παρέχει τη βεβαίωση δημοσιογράφου που απαιτείται για τον εκδότη-δημοσιογράφο. Παρακαλούμε μόνο να στείλετε μια σχετική αίτηση στη Γραμματεία.
  • Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε μπορείτε να καλείτε απευθείας και στα τηλέφωνα του Τμήματος Μητρώων και Διαφάνειας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (τηλ. 2109098381, 2109098356, 2109098358 & 2109098359 )