Η ΕΔΙΠΤ σε ημερίδα του ΣΗΠΕ

Σε ημερίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) κλήθηκε και συμμετείχε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) το Σάββατο 26 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα. Εισηγητές της Ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ κ. Γιώργος Κατσαίτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) κ. Αντώνης Μουντάκης και από την Ένωσή μας η Γενική Γραμματέας κα Πέννυ Καλύβα.

Η κα Καλύβα παρέθεσε τις προτάσεις της ΕΔΙΠΤ σχετικά με την αναβάθμιση της θεσμικής συνεργασίας των τριών Ενώσεων, προκειμένου να υπάρξει συνολική εκπροσώπηση και δράση του κλάδου. Παράλληλα, διατύπωσε παρατηρήσεις σχετικά με τη σύσταση του νέου Μητρώου Τύπου, ενός Μητρώου χωρίς αποκλεισμούς, που θα λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο με διαφάνεια και αυστηρούς κανόνες.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ακόμα εκπροσωπώντας τα κόμματα η κα Έλενα Σώκου από τη Ν.Δ., ο Νάσος Ηλιόπουλος και Κυριάκος Αργυρόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο Δ/ντης του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) κ. Γιώργος Ζάννος.