Και οι εφημερίδες και τα περιοδικά στα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Και οι εφημερίδες και τα περιοδικά στα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και οι εφημερίδες και τα περιοδικά τελικά εντάχθηκαν στη λίστα των κλάδων που πλήττονται άμεσα από την εξάπλωση του κορονοϊού και θα συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών. Οι ΚΑΔ αυτοί είναι:

58.13 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

58.14 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ και

58.19 ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε άμεσα και κατόπιν έκτακτης τηλεσυνεδρίασης την Πέμπτη 19 Μαρτίου, απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, με την οποία τους καλούσαν να εντάξουν στη σχετική λίστα τις ως άνω κατηγορίες, παρόλο που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με κρατική απόφαση. Και αυτό γιατί, όπως επεσήμαναν, η έκδοση και διανομή εφημερίδων και περιοδικών σε πολλές περιπτώσεις , αν και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, καθίσταται ανέφικτη, λόγω αναστολής λειτουργίας ή υπολειτουργίας συναφών επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο, π.χ. πρακτορεία ειδήσεων, φωτογραφικά πρακτορεία, τυπογραφεία, ΕΛΤΑ κ.α.

Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις με περαιτέρω διευκρινήσεις για τα μέτρα στήριξης, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει άμεσα όπου απαιτείται.

Για το Δ.Σ.,

      Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

Μ. Σαββάκης                           Π. Καλύβα