Ανοικτή επιστολή των Εκδοτών Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10/2018

ΘΕΜΑ: Ανοικτή επιστολή των Εκδοτών Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αυτή την περίοδο συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων των εκδοτών Τύπου, προκειμένου να περιοριστεί η λογοκλοπή στο διαδίκτυο ενώ στις 3 Δεκεμβρίου  αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις στην Ευρωβουλή από όλες τις κυβερνήσεις που μετέχουν για την έκδοση σχετικής οδηγίας.

Η ΕΔΙΠΤ, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφημερίδων και περιοδικών της European Magazine Media Association – European Newspaper Publisher’ s Association (EMMA-ENPA), η οποία προωθεί σημαντικά θέματα που μας αφορούν στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Επιτροπές.

Ως εκ τούτου, σας προωθούμε ανοικτή επιστολή των εκδοτών Τύπου απευθυνόμενη προς όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε., που μας απέστειλε η ΕΜΜΑ-ΕΝΡΑ, με τη θερμή παράκληση να τη συμπεριλάβετε στα έντυπά και τις ιστοσελίδες σας, προκειμένου να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκδοτών. Συνημμένα, θα βρείτε τη σχετική επιστολή και στην αρχική της μορφή, αλλά και μεταφρασμένη στα ελληνικά, προκειμένου να την επεξεργαστείτε, όπως επιθυμείτε.

Τέλος, σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε και στη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ στο e-mail: info@edipt.gr τις σχετικές δημοσιεύσεις – αναρτήσεις.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας

Μιχάλης Σαββάκης                                Πέννυ Καλύβα

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ