Αποζημίωση 800€ για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 800 € ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ανοίξει η  πλατφόρμα στο ΕΡΓΑΝΗ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους που διαθέτουν Κ.Α.Δ. (κύριο) που περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα του υπ. Οικονομικών με τους πληττόμενους Κ.Α.Δ., προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι ατομικές επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που υπάγονται στους  Κ.Α.Δ. 5813,5814 και 5819 (εφημερίδες, περιοδικά και άλλες εκδοτικές δραστηριότητες), θα μπορούν κι αυτοί να εισέρχονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με τους κωδικούς taxinet που διαθέτουν, ώστε να συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία και να τύχουν της αποζημίωσης των 800 ευρώ. Σημειώνεται ότι αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική από αυτή που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργοδότες.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με τα νομικά πρόσωπα που εμπίπτουν στους σχετικούς Κ.Α.Δ., διότι εκεί εγείρεται το ερώτημα αν θα λάβουν την αποζημίωση όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτά ή όχι. Για το ζήτημα αυτό αναμένονται νέες διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες.

Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 

 

Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

    Μιχάλης Σαββάκης                           Πέννυ Καλύβα