Ενημέρωση για αποστολή εξωδίκου στα ΕΛΤΑ

                                                                         ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 3/2020

                                                       

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 26 -2- 2020 ανακοινώθηκαν  μεγάλες   αυξήσεις  στον τιμοκατάλογο για τη διακίνηση του Τύπου (υπηρεσία Press Post), οι οποίες δεν συνάδουν με τις υπηρεσίες  που  παρέχονται (ο νέος τιμοκατάλογος σας επισυνάπτεται). Ενδεικτικά στις κατηγορίες 50-100 γρ. και 251- 500γρ., όπου υπάγονται  τα περισσότερα έντυπα της ΕΔΙΠΤ οι αυξήσεις άγγιξαν το 67% και 40% αντίστοιχα (από 0,35 σε 0,57 για τα 100γρ. και από 0,65 στα 0,87 για τα 250-500γρ.).

Επιπρόσθετα δε, προσφάτως απολύθηκαν 1.000 συμβασιούχοι υπάλληλοι από τα διάφορα σημεία εξυπηρέτησης των ΕΛΤΑ πανελλαδικά. Μάλιστα, η απόφαση αυτή έχει ήδη προκαλέσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του συνόλου των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ από 15νθημέρου με  αβέβαιη χρονική διάρκεια με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η αποστολή των εντύπων μας.

Το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ αντέδρασε άμεσα και με ομόφωνη απόφαση απέστειλε εξώδικο προς τα ΕΛΤΑ (σας επισυνάπτεται), με το οποίο εκφράσαμε εντόνως τη διαμαρτυρία μας, καθώς θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις αποφάσεις, καθόσον σε ένα σύστημα που ήδη υπολειτουργεί και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εκδότες – μέλη μας για τη διακίνηση των εντύπων τους και την είσπραξη των συνδρομών τους, η αύξηση του τιμοκαταλόγου σε συνδυασμό με την απόλυση 1.000 επιπλέον υπαλλήλων, θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση, με αποτέλεσμα τη δυσανάλογη σχέση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών και κόστους. Ως εκ τούτου, αιτούμαστε από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων.

Περαιτέρω, κοινοποιήσαμε το εξώδικο στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στυλιανό Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Αντώνιο Τζωρτζακάκη, προς γνώση τους, με αίτημα τον ορισμό συνάντησης με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. για την έναρξη διαβούλευσης σχετικά με το θέμα.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει επαφές με ιδιωτικές εταιρείες διανομής/ courier, ως εναλλακτική λύση/πρόταση στα Μέλη της ΕΔΙΠΤ. Τα Ιδιωτικά Ταχυδρομεία συζητούν ποικιλία λύσεων και υπόσχονται σημαντική βελτίωση των τιμών τους για τα Μέλη της Ένωσης. Για να έχουμε όμως τελικές προσφορές, είναι απαραίτητο να τους δοθούν συγκεκριμένες πληροφορίες. Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμη, να συμπληρώσετε το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο και να μας το αποστείλετε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2020 μέσω e-mail στο info@edipt.gr ή μέσω φαξ στο 2107215128. Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα στοιχεία που θα μας κοινοποιήσετε θα παραμείνουν εμπιστευτικά. Τονίζεται δε ότι όσο περισσότερα μέλη απαντήσουν τόσο πιο ευνοϊκές τιμές θα επιτύχουμε σε  σχετική συμφωνία. 

     Σας παρακαλούμε να συνδράμετε σ’ αυτή μας την προσπάθεια, προκειμένου να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους. Μόνο με τη δική σας συμμετοχή και βοήθεια θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον έντυπο Τύπο.   

Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας κρατούμε ενήμερους.

 

                     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

              Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας

       Μιχάλης Σαββάκης                                 Πέννυ Καλύβα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 3.2020

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΤΑ 02_2020

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ