Ενημέρωση για θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ  ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν:

Α. Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Εργαζόμενοι -με κάθε σχέση εργασίας- στα έντυπα της ΕΔΙΠΤ μπορούν να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης & Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που υλοποιεί η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά τα τελευταία χρόνια.

Το Σχέδιο Δράσης αφορά 600 εργαζόμενους (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας) και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις Τύπου (δημοσιογράφοι, γραμματείς, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό κ.α.), αλλά και εργαζόμενους σε κάθε είδους επιχείρηση, που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Εκπαιδευτικό Σχέδιο περιλαμβάνει 3 προγράμματα κατάρτισης – θεματικά αντικείμενα που αφορούν τους 600 καταρτιζόμενους:

1              Διαδικτυακή Δημοσιογραφία (80 ώρες)

2              Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας                (80 ώρες)

3              Σύγχρονες Τεχνικές Σχεδιασμού / Σελιδοποίησης Εντύπων (80 ώρες)

Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος κατάρτισης θα ακολουθήσει διαδικασία πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων/ δεξιοτήτων για το σύνολο των ωφελουμένων, από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ.

Το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολο του από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και  Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) και δεν υπάρχει καμία Οικονομική Επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, των οποίων οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι που θα λάβουν μέρος και θα το ολοκληρώσουν θα λάβουν Εκπαιδευτικό Επίδομα πέντε (5) ευρώ ανά ώρα (80 ώρες Χ 5,00 = 400,00 ευρώ).

Επίσης, το πρόγραμμα αναλαμβάνει και το συνολικό κόστος για την Πιστοποίηση των καταρτιζομένων καθώς και τις δαπάνες που αφορούν τη δημοσιότητα αλλά και τη διοικητική υποστήριξη  υλοποίησης του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ.

Β. Υποβολή Δηλώσεων για τη διανομή δικαιωμάτων των συμβασιούχων με  τον ΟΣΔΕΛ

Έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για τους ήδη συμβασιούχους εκδότες με τον ΟΣΔΕΛ για τη διανομή από τα έσοδα για τα πνευματικά δικαιώματα του 2019 (είσπραξη χρηματικού ποσού ανάλογα με την κυκλοφορία) και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου.

Δικαιούχοι είναι οι εκδότες έργων του λόγου που αποδεδειγμένα κατέχουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε έργα του λόγου ή/και συγγενικών δικαιωμάτων σε έντυπες εκδόσεις και έχουν συνάψει σύμβαση ανάθεσης με τον ΟΣΔΕΛ.

Για όσους δεν είναι συμβασιούχοι και επιθυμούν να γίνουν, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΣΔΕΛ www.osdel.gr ή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Συμβασιούχων του οργανισμού  στην ηλεκτρονική διεύθυνση members@osdel.gr.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ  από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι τις 16:00.

 

                                                         Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                                                     Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

                                                 Μιχάλης Σαββάκης                Πέννυ Καλύβα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ