Επιστολή ΕΔΙΠΤ για τα μέτρα στήριξης του Τύπου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη!

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά!

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΤ απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Χ. Σταϊκούρα, Ά. Γεωργιάδη και Σ. Πέτσα με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, αναφορικά με μέτρα στήριξης των εντύπων μας, τα οποία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την επέλαση του κορονοϊού.

 

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων,  αναφέρουμε ότι όλος ο Περιοδικός Τύπος της χώρας, αλλά και μεγάλη μερίδα του Περιφερειακού Τύπου (15νθήμερες & μηνιαίες εφημερίδες), αποκλείστηκαν εντελώς από τα Προγράμματα Ενίσχυσης του Τύπου, που ψηφίστηκαν αρχές Μαρτίου στη Βουλή, αλλά και από την κατανομή της έκτακτης διαφημιστικής δαπάνης για την ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό.

 

Ως εκ τούτου, ζητάμε ειδικά τώρα, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει επιφέρει η παγκόσμια υγειονομική κρίση, να υπάρξει άμεσα σχετική τροπολογία, προκειμένου να ενσωματωθεί ολόκληρος ο Τύπος της χώρας στα Προγράμματα Οικονομικής στήριξης του Τύπου, καθώς επίσης και να συμπεριληφθούν τα έντυπά μας στη δεύτερη φάση της κατανομής της διαφημιστικής καμπάνιας  για τον Covid-19, που θα υλοποιηθεί έως τις 31 Μαΐου, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι ο Περιοδικός και ο Περιφερειακός Τύπος υπερέχει σε αναγνωσιμότητα, με κυκλοφορίες πολλαπλάσιες από τα περισσότερα ημερήσια έντυπα της χώρας, με αποτέλεσμα η διαφημιστική καταχώρηση σε αυτά να έχει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και απήχηση (συνημμένα σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής).

 

Η ΕΔΙΠΤ από την πρώτη στιγμή αυτής της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό σας, φροντίζοντας να σας ενημερώνει  άμεσα για κάθε εξέλιξη που  σας αφορά, αλλά και προσπαθώντας να προασπίσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων του Περιοδικού Τύπου, που πλήττονται ανεπανόρθωτα.

 

Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Ευχόμαστε σε όλους υπομονή!

 

                                                            Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                                                  Ο Πρόεδρος                             Η Γεν. Γραμματέας

                                           Μιχάλης Σαββάκης                           Πέννυ Καλύβα      

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ