Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα

   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1/2020

                                                       

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

  1. Η Γενική Συνέλευση

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στα γραφεία της ΕΔΙΠΤ (Βασιλίσσης Σοφίας 25, 3ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΙΠΤ,  προκειμένου να γίνει ο ετήσιος απολογισμός (Διοικητικός και Οικονομικός) για το 2019 και να πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2020-2023.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, τόσο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, εφόσον είναι οικονομικά εντάξει, θα πρέπει να αποστείλουν γραπτή υποψηφιότητα μέσω φαξ ή email το αργότερο 2 ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 03.02.2020 και ώρα 14:00. Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας μας.

 

  1. Θεώρηση ταυτοτήτων 2020 και συνδρομή 2020

Από την 2 Ιανουαρίου ξεκίνησε η θεώρηση των δημοσιογραφικών ταυτοτήτων για το 2020. Τα μέλη της ΕΔΙΠΤ μπορούν να προσκομίζουν την ταυτότητά τους στη γραμματεία της Ένωσης καθημερινά 9:00-16:00. Σημειώνεται ότι η θεώρηση των ταυτοτήτων θα γίνεται μόνο για όσους έχουν εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή τους, η οποία παραμένει 50,00 € για τα τακτικά μέλη και 20,00 € για τους συνταξιούχους. Υπενθυμίζεται ότι τα Ομότιμα Μέλη δεν έχουν το δικαίωμα θεώρησης της  δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, όπως δεν έχουν και οικονομικές υποχρεώσεις προς την Ένωση.

  1. Προτάσεις της ΕΔΙΠΤ για στήριξη του Τύπου αντισταθμιστικά με το ειδικό τέλος του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ

Ενόψει της κατάρτισης ενός νέου πλαισίου για την ενίσχυση των εκδοτικών επιχειρήσεων από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στ. Πέτσα  τις επόμενες ημέρες, το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ απέστειλε αναλυτικό υπόμνημα με προτάσεις για μέτρα στήριξης του Περιφερειακού – Περιοδικού Τύπου αντισταθμιστικά με το ειδικό τέλος 2 % υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, με βασικό μας μέλημα να αρθεί η όποια αδικία προέρχεται από τη διάκριση του έντυπου Τύπου στα τελευταία νομοθετήματα και στις ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας κρατούμε ενήμερους.

 

  1. Επαφές του Δ.Σ. με διάφορους φορείς

Με ομόφωνη απόφαση, το Δ.Σ. προχώρησε σε μία σειρά ενεργειών για αναζήτηση συνεργασιών προς όφελος των μελών της ΕΔΙΠΤ.

Συγκεκριμένα, αποστείλαμε υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα με προτάσεις για οικονομικά μέτρα ενίσχυσης του Τύπου, όπως η μείωση ή η απαλλαγή του ΦΠΑ από τις πωλήσεις και τις συνδρομές των εντύπων, καθώς και η μείωση του Φ.Π.Α. στις διαφημίσεις και η παρότρυνση προς τις επιχειρήσεις να διαφημίζονται στις εφημερίδες της Περιφέρειας και στα κλαδικά περιοδικά, μέσω επιπλέον φοροαπαλλαγών προς τους διαφημιζόμενους  (μοντέλο που εφαρμόζει ήδη η Ιταλία).

Επιπρόσθετα, επιστολή για συνάντηση εργασίας  απεστάλη και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου αφενός να συζητήσουμε για τρόπους προβολής των δράσεων του Υπουργείου μέσα από τα έντυπά μας και αφετέρου να εξετάσουμε τη δυνατότητα διαφημιστικής προβολής των εναλλακτικών- ειδικών μορφών τουρισμού  (συνεδριακό- εκθεσιακό, γαστρονομικό, ιατρικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, αθλητικό, αισθητικό,  διαφόρων  χόμπι, όπως αλιεία, κυνήγι κ.ά.) μέσα από τα έντυπα των Μελών της ΕΔΙΠΤ.

 

  1. Νέα Ιστοσελίδα

Η ΕΔΙΠΤ πρόσφατα προχώρησε στην αναμόρφωση της ιστοσελίδας της (www.edipt.gr), η οποία φιλοδοξούμε να γίνει ενημερωτικός πυλώνας και «βοηθός» των μελών  της Ενώσεως. Ήδη το σύνολο των εντύπων της ΕΔΙΠΤ και οι βασικές πληροφορίες για την Ένωσή μας, πρόσφατες δραστηριότητες και τα κύρια στοιχεία των εκδοτικών επιχειρήσεων των μελών μας είναι προσιτά σε κάθε ενδιαφερόμενο. Παρακαλούμε τα μέλη μας να εξετάσουν προσεκτικά τις αναφορές που τους αφορούν και να επισημάνουν πιθανά σφάλματα ή ατέλειες το ταχύτερο δυνατόν. Επίσης θα μελετηθούν με προσοχή οι οιεσδήποτε υποδείξεις ή προτάσεις σας.

 

  1. Ειδική έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τη Minoan Lines για τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ:

Το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή προς τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας, με την οποία ζητούσε να υπάρχει ειδική έκπτωση για τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ για τις μετακινήσεις τους. Η εταιρεία Minoan Lines ανταποκρίθηκε άμεσα και χορηγεί έκπτωση 30% στα εισιτήρια των Μελών της ΕΔΙΠΤ και των Ι.Χ.Ε., που θα διακινηθούν στις γραμμές εσωτερικού/ εξωτερικού που δραστηριοποιείται η εταιρεία, μέχρι τις 31/12/2020 για όλες τις κατηγορίες θέσεων εκτός από Deck και Vip Seats. Η έκπτωση θα χορηγείται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής σας ταυτότητας και μόνο εφόσον η κράτηση γίνει από τα Πρακτορεία Αθήνας, Πειραιά, Ηρακλείου, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Αγκόνας, Τεργέστης.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ.

 

 

                                   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                                Για το Δ.Σ.

 

                                    Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

                               Μιχάλης Σαββάκης                                    Πέννυ Καλύβα