ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αθήνα, 08/10/2019

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 6/2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

1. Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν έσχες)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) για το 2019 (χρήση 2018) λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης είναι οι ιδιοκτήτες, οι εκδότες, οι μέτοχοι, οι εταίροι, οι πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., οι διαχειριστές, καθώς και οι γενικοί διευθυντές και διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών που εκμεταλλεύονται διαδικτυακά ενημερωτικά μέσα ή εκδίδουν ημερήσια ή περιοδικά έντυπα πανελλήνιας ή τοπικής κυκλοφορίας, όπως και των βασικών μετόχων αυτών.

Η δήλωση υποβάλλεται από τον υπόχρεο και υπογράφεται από τον ίδιο, για τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, τη σύζυγο του, για τα δικά της στοιχεία, και από αμφότερους τους συζύγους, για τα περιουσιακά στοιχεία των ανήλικων τέκνων τους.

Πλέον, επεκτείνεται η υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και στα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Ο υπόχρεος σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης οφείλει να δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία και του εν διαστάσει συζύγου, ο δε εν διαστάσει σύζυγος οφείλει να εγκρίνει τη δήλωση του υπόχρεου εφαρμοζομένης, σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας του, ειδικής διοικητικής διαδικασίας ενώπιον του οργάνου ελέγχου.

Η δήλωση «πόθεν έσχες» υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά από τους υπόχρεους με τη χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet στη διεύθυνση www.pothen.gr.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Νοεμβρίου 2019 η εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης, θα επιτρέπεται μόνο μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου, ενώ η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου 2019, επιφέρει και ποινικές κυρώσεις. Με την εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της δήλωσής τους έως την 31η Οκτωβρίου 2019, οι υπόχρεοι αποφεύγουν το παράβολο και εξασφαλίζουν δικαίωμα τροποποίησης αυτής, εφόσον το επιθυμούν, μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2019 καθώς από την 1η Δεκεμβρίου δεν θα είναι εφικτή καμία τροποποίηση υποβληθείσας δήλωσης.

Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100, ή και να αποστείλετε το ερώτημά σας μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;», αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας, στο www.pothen.gr.

2. Επετειακή εκδήλωση για τα 80χρόνια της ΕΔΙΠΤ:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΤ σχεδιάζει μια λαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση της Ενώσεως υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στη κεντρική αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ που έχουν συμπληρώσει 50 χρόνια κυκλοφορίας και πάνω και συνεχίζουν έως σήμερα. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και οι προσκλήσεις θα σας αποσταλούν το συντομότερο δυνατό.

3. Υποχρεώσεις Μελών

Υπενθυμίζεται στα Μέλη της ΕΔΙΠΤ ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του  άρθρου 7 του καταστατικού μας είναι υποχρέωση όλων των μελών να ενημερώνουν άμεσα την Διοίκηση για κάθε μεταβολή που αφορά την επαγγελματική τους κατάσταση (αναστολή έκδοσης ή συνταξιοδότηση), καθώς και των στοιχείων επικοινωνίας. Επίσης, θα πρέπει να αποστέλλουν τα έντυπα που εκδίδουν στα γραφεία της ΕΔΙΠΤ ανελλιπώς. Η πιθανή διακοπή της σχετικής αποστολής χωρίς άλλη πληροφόρηση θεωρείται αναστολή ή διακοπή της έκδοσης και επιβάλλει στο Δ.Σ. την υποχρέωση διαγραφής των αντίστοιχων μελών, εφόσον δεν προχωρήσουν εγκαίρως στην έκδοση άλλου εντύπου ή τη δημιουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας.

4. Αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΙΠΤ

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν,  η ΕΔΙΠΤ πρόσφατα ανακαίνισε πλήρως την ιδιόκτητη αίθουσά της, επί της Βασ. Σοφίας. Αυτή πλέον διατίθεται για τη διοργάνωση κάθε είδους κοινωνικής ή επιχειρηματικής εκδήλωσης, τόσο σε μέλη όσο και σε άλλους φορείς σε ελκυστική τιμή. Σκοπός είναι αποκλειστικά και μόνο η ενίσχυση της Ένωσης που πλέον δεν έχει κανένα άλλο έσοδο, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου.

Ως εκ τούτου, σας αποστέλλουμε εκ νέου τρία σχέδια διαφημιστικής καταχώρησης για έντυπά (ολοσέλιδη, ημισέλιδη και σταυρό) και δύο σχέδια banner για ιστοσελίδες (300×25 και 728×90) και σας παρακαλούμε θερμά να τα προβάλλετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε, συμβάλλοντας και εσείς στην προώθησή της.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

Μιχάλης Σαββάκης                          Πέννυ Καλύβα