ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΩΚΡΑΤΙΔΗΣ» 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και εφέτος θα συμπεριλαμβάνεται το ειδικό βραβείο “Βλάσσης Σωκρατίδης” ανάμεσα στα ετήσια δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΔΙΠΤ στη μνήμη του αειμνήστου πρώην Προέδρου Βλάσση Σωκρατίδη και θα απονεμηθεί σε δημοσιογράφο – εκδότη- μέλος της ΕΔΙΠΤ.
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Είναι οικονομικά εντάξει
2) Η έκδοση του εντύπου τους δεν έχει διακοπεί τους τελευταίους 12 μήνες
3) Δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί τους τελευταίους 12 μήνες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους γραπτώς το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 29/11/2019 και ώρα 15:30, παραδίδοντας στην γραμματεία της ΕΔΙΠΤ σχετικό φάκελο που να περιλαμβάνει:
1) Γραπτή εκδήλωση ενδιαφέροντος.
2) Ενδεικτικά τεύχη (τουλάχιστον 3) με προσωπικά ενυπόγραφα άρθρα τους του τελευταίου έτους.
3) Βιογραφικό – ενημερωτικό σημείωμα με πληροφορίες σχετικές με την εν γένει δημοσιογραφική και εκδοτική τους δραστηριότητα, με αναφορές σε στοιχεία που συνηγορούν στη βράβευσή τους.
4) Αποδεικτικά που τεκμηριώνουν την προσφορά τους (βραβεία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά.).

Την αξιολόγηση, μετά από απόφαση του Δ.Σ., θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή, την οποία θα αποτελέσουν οι Γεώργιος – Κωνσταντίνος Σπύρου (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΔΙΠΤ), Ευάγγελος Παπαλιός (Β’ Αντιπρόεδρος ΕΔΙΠΤ) και Ελένη Χριστοδούλου (Σύμβουλος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων ΕΔΙΠΤ).
Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:
α) Της ιστορικής διαδρομής του εντύπου
β) Της απήχησης του εντύπου
γ) Της αρθρογραφίας του εκδότη
δ) Της κοινωνικής δραστηριότητας του εκδότη
ε) Της ελληνικής γλώσσας
Το βραβείο θα απονεμηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2020, στο πλαίσιο της 36ης Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ καθημερινά 9:00 -16:00.

             Ο Πρόεδρος                             Η Γενική Γραμματέας

Μιχάλης Σαββάκης                      Πέννυ Καλύβα