Μεγάλη απώλεια για την Ένωσή μας ο θάνατος του Επίτιμου Γενικού Γραμματέα Διονυσίου Μαγκλιβέρα

Ο Διονύσιος Μαγκλιβέρας έφυγε από τη ζωή  το καλοκαίρι σε ηλικία 86 ετών.

Ήταν διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου Neuchatel της Ελβετίας. Υπήρξε εκδότης  της εφημερίδας «Τραπεζικός Αγών» και διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας, ενώ στη συνέχεια ανακηρύχθηκε Επίτιμος  Γενικός Γραμματέας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΤΑΙΣΥΤ με μεγάλη επιτυχία, όπου εργάστηκε με πάθος για την προάσπιση των συμφερόντων  των μελών της μέχρι τη συγχώνευσή του στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ασχολήθηκε με την επιστημονική θεμελίωση της κοινωνικής επικοινωνίας, την οποία δίδαξε σε πανεπιστήμια στο πλαίσιο της κοινωνιολογίας.

Έγραψε βιβλία για την κοινωνιολογία και την επιστήμη των δημοσίων σχέσεων και εξέδωσε πάνω από δέκα βιβλία δοκιμίων .

Για τον δοκιμιακό του λόγο βραβεύτηκε δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών. Επίσης, του απονεμήθηκε το Βραβείο Νικηφόρου Βρεττάκου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, το Βραβείο Δοκιμίου του Pen Club, το Βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων και το Βραβείο Δοκιμίου Π. Φωτέα. Για την πνευματική του προσφορά τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών.

Από το 2014 ήταν πρόεδρος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για την Ένωσή μα, τη δημοσιογραφία και τον πολιτισμό. Μένει ως παρακαταθήκη το μοναδικό έργο που άφησε.

Το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ  θα τον θυμάται πάντα και εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.