Προκήρυξη Δημοσιογραφικού Βραβείου “Βλάσσης Σωκρατίδης” 2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα ετήσια δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση. Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό βραβείο “Βλάσσης Σωκρατίδης”, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΔΙΠΤ στη μνήμη του αειμνήστου πρώην Προέδρου Βλάσση Σωκρατίδη και θα απονεμηθεί σε δημοσιογράφο – εκδότη- μέλος της ΕΔΙΠΤ.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είναι οικονομικά εντάξει
  • Η έκδοση του εντύπου τους δεν έχει διακοπεί τους τελευταίους 12 μήνες
  • Δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί τους τελευταίους 12 μήνες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους γραπτώς  το αργότερο μέχρι και την  Παρασκευή 19/11/2021 και ώρα 15:30, παραδίδοντας στην γραμματεία της ΕΔΙΠΤ  σχετικό φάκελο που να περιλαμβάνει:

  • Γραπτή εκδήλωση ενδιαφέροντος.
  • Ενδεικτικά τεύχη (τουλάχιστον 3) με προσωπικά ενυπόγραφα άρθρα τους του τελευταίου έτους.
  • Βιογραφικό – ενημερωτικό σημείωμα με πληροφορίες σχετικές με την εν γένει δημοσιογραφική και εκδοτική τους δραστηριότητα, με αναφορές σε στοιχεία που συνηγορούν στη βράβευσή τους.
  • Αποδεικτικά που τεκμηριώνουν την προσφορά τους (βραβεία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά.).

 

Την αξιολόγηση, μετά από απόφαση του Δ.Σ.,  θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή, την οποία θα αποτελέσουν οι Μιχαήλ Σαββάκης (Πρόεδρος ΕΔΙΠΤ), Ευάγγελος Παπαλιός  (Αντιπρόεδρος  ΕΔΙΠΤ) και Κωνσταντίνος Σελλούντος (Ταμίας ΕΔΙΠΤ).

 

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

α) Της ιστορικής διαδρομής του εντύπου

β) Της απήχησης του εντύπου

γ) Της αρθρογραφίας του εκδότη

δ) Της κοινωνικής δραστηριότητας του εκδότη

ε) Της ελληνικής γλώσσας

Το βραβείο θα απονεμηθεί τον Ιανουάριο στο πλαίσιο της 37ης Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ καθημερινά 9:00 -16:00.

 

                                              Ο Πρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας

                                        Μιχάλης  Σαββάκης                             Πέννυ Καλύβα