Προκήρυξη δημοσιογραφικού βραβείου «ΒΛΑΣΣΗΣ ΣΩΚΡΑΤΙΔΗΣ»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τον ερχόμενο Μάιο θα πραγματοποιηθεί η 38η Απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.

Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης», το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΔΙΠΤ στη μνήμη του αειμνήστου πρώην Προέδρου Βλάσση Σωκρατίδη και θα απονεμηθεί σε δημοσιογράφο – εκδότη- μέλος της ΕΔΙΠΤ.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τα Μέλη της ΕΔΙΠΤ που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είναι οικονομικά εντάξει
  • Η έκδοση του εντύπου τους δεν έχει διακοπεί τους τελευταίους 12 μήνες
  • Δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τους τελευταίους 12 μήνες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους γραπτώς  το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 15/04/2024 και ώρα 15:30, παραδίδοντας στην γραμματεία της ΕΔΙΠΤ  σχετικό φάκελο που να περιλαμβάνει:

  • Γραπτή εκδήλωση ενδιαφέροντος.
  • Ενδεικτικά τεύχη (τουλάχιστον 3) με προσωπικά ενυπόγραφα άρθρα τους του τελευταίου έτους.
  • Βιογραφικό – ενημερωτικό σημείωμα με πληροφορίες σχετικές με την εν γένει δημοσιογραφική και εκδοτική τους δραστηριότητα, με αναφορές σε στοιχεία που συνηγορούν στη βράβευσή τους.
  • Αποδεικτικά που τεκμηριώνουν την προσφορά τους (βραβεία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά.).

Την αξιολόγηση, μετά από απόφαση του Δ.Σ.,  θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή, την οποία θα αποτελέσουν οι Ελένη Γκογκώνη (Ειδ. Γραμματέας του Δ.Σ.), Μιχάλης Σαββάκης (π. Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ) και Αντωνία Σέργη (Μέλος Δ.Σ.).

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

α) Της ιστορικής διαδρομής του εντύπου

β) Της απήχησης του εντύπου

γ) Της αρθρογραφίας του εκδότη

δ) Της κοινωνικής δραστηριότητας του εκδότη

ε) Της ελληνικής γλώσσας

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΔΙΠΤ καθημερινά 9:00 -16:00.