Συνάντηση Ενώσεων Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θ. Λιβάνιο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο είχαν οι Πρόεδροι των Ενώσεων  Εκδοτών Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ, ΣΗΠΕ και ΕΙΕΤ), την Παρασκευή 23 Ιουλίου, με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από τον ΕΔΟΕΑΠ προς πολλά μέλη μας, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Ο κ. Λιβάνιος γνωστοποίησε στους Προέδρους των Ενώσεων Μιχάλη Σαββάκη (ΕΔΙΠΤ), Αντώνη Μουντάκη (ΕΙΕΤ) και Γιώργο Κατσαΐτη (ΣΗΠΕ) ότι σύντομα αναμένεται η σχετική έγκριση των ευρωπαϊκών Υπηρεσιών και εν συνεχεία  η Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χρηματοδότηση των οφειλών επιχειρήσεων Τύπου έναντι του ΕΔΟΕΑΠ (2%), η οποία θα τεθεί εν ισχύει αμέσως μετά.  

 

Μάλιστα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν τα μέλη μας και τον ΕΔΟΕΑΠ μετά από πρόταση του κ. Μουντάκη, που έκανε αποδεκτή ο κ. Λιβάνιος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα τέλη Αυγούστου, με την συμμετοχή και των εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να γίνει στην συνέχεια δυνατή η νομοθετική διευθέτηση του ζητήματος.

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ Μιχάλης Σαββάκης, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Μητρώου Τύπου που θα περιλαμβάνει το σύνολο του Τύπου (εφημερίδες και περιοδικά) με ενιαία κριτήρια και χωρίς αποκλεισμούς. Ο κ. Λιβάνιος είπε ότι σ’ αυτή τη φάση μελετώνται από την ομάδα του όλες οι σχετικές προτάσεις που έχουν τεθεί και από τις τρεις Ενώσεις, προκειμένου να καθοριστούν συγκεκριμένα κριτήρια.

 

Επίσης, με την ευκαιρία της έκδοσης  απόφασης για επιδότηση της διακίνησης των εντύπων των αθηναϊκών επιχειρήσεων, ο κ. Σαββάκης επανέλαβε για μια ακόμα φορά τον άδικο αποκλεισμό των εντύπων της ΕΔΙΠΤ από την επιδότηση της ταχυδρομικής διακίνησης  μέσω ΕΛΤΑ των 400 αντιτύπων ανά έκδοση και ζήτησε την αποκατάσταση της αδικίας με την επαναφορά της επιδότησης προς όλους. Ο κ. Λιβάνιος δεσμεύτηκε ότι θα το μελετήσει.