ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΠΤΕ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19/04/2019

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4/2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ψηφίστηκε χθες στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου ΨΗΦΠΤΕ, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα ενίσχυσης του Τύπου (επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων) μέσα από προγράμματα που θα καταρτίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής και θα χρηματοδοτούνται είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από κοινοτικούς πόρους.

Δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά διαπιστώσαμε ότι αγνοείται προκλητικά ο Περιοδικός Τύπος από τον όποιο προγραμματισμό, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Δ.Σ. μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ, η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, με την οποία ζητάει στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα ακολουθήσουν και θα ορίζουν τις ειδικές προϋποθέσεις συμμετοχής στα εν λόγω προγράμματα να υπάρξει και ειδική πρόβλεψη και για τον Περιοδικό Τύπο, προκειμένου να αρθεί η όποια αδικία προέρχεται από τη διάκριση του έντυπου τύπου στα τελευταία νομοθετήματα, μόνο για τις εφημερίδες και όχι τον περιοδικό τύπο της χώρας.

Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας κρατάμε ενήμερους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας

Μιχάλης Σαββάκης                            Πέννυ Καλύβα

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ