Ενημέρωση για παράταση υποβολής Πόθεν Έσχες

Παράταση ενός μήνα  για τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν έσχες)

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», παρατείνεται μέχρι και τις 31-3-2021 (λήγει στις 28-2-2021), η προθεσμία υποβολής από τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (αρχικών με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από 1-1-2020 έως και 30-1-2021 και ετήσιων του έτους 2020), κατ’ εξαίρεση των κειμένων διατάξεων (ν. 3213/2003).

Σας υπενθυμίζουμε ότι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης μεταξύ άλλων είναι οι ιδιοκτήτες, οι εκδότες, οι μέτοχοι, οι εταίροι, οι πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., οι διαχειριστές, καθώς και οι γενικοί διευθυντές και διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών που εκμεταλλεύονται διαδικτυακά ενημερωτικά μέσα ή εκδίδουν ημερήσια ή περιοδικά έντυπα πανελλήνιας ή τοπικής κυκλοφορίας, όπως και των βασικών μετόχων αυτών (ν.3213/2003, άρθρο 1, παρ.2).

Η δήλωση υποβάλλεται από τον υπόχρεο και υπογράφεται από τον ίδιο, για τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, τη σύζυγο του, για τα δικά της στοιχεία, και από αμφότερους τους συζύγους, για τα περιουσιακά στοιχεία των ανήλικων τέκνων τους.

Η δήλωση «πόθεν έσχες» υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά από τους υπόχρεους με τη χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet στη διεύθυνση www.pothen.gr.

Για οποιαδήποτε πρόβλημα ή απορία οι υπόχρεοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων – ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 από τις 07.30 έως τις 17.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες. Επίσης, μετά την είσοδο στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή, στην ενότητα «Χρειάζεστε βοήθεια» είναι δυνατή η αποστολή μηνύματος για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ο υπόχρεος κατά την υποβολή της Δήλωσης της Περιουσιακής του Κατάστασης.

                     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                  Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

                        Μιχάλης Σαββάκης                            Πέννυ Καλύβα