ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11/2018

Αθήνα, 20/12/2018

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11/2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω  θέματα:

 

  1. Αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ για την εργοδοτική εισφορά 2%:

 

Η αίτηση ακύρωσης της επιβολής του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, που είχαμε καταθέσει από κοινού οι πέντε Ενώσεις Τύπου και ΜΜΕ ( Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου,Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου και Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας), η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί την Δευτέρα 17-12-2018 ενώπιον του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε αναβολή. Η συζήτηση μεταφέρθηκεγια την επταμελή σύνθεση του Α’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για 3-6-2019.

 

  1. Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» 2018:

Ο κ. Ελευθέριος Κακαβούλης απέσυρε τη συμμετοχή του από το Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» και δεν επιθυμεί να παραλάβει το Βραβείο για προσωπικούς λόγους. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Αξιολόγησης που απαρτίζεται από τους κ.κ. Μιχάλη Σαββάκη (Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ), Ευάγγελο Παπαλιό (Σύμβουλο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΙΠΤ) και Κωνσταντίνο Σελλούντο (Ταμία της ΕΔΙΠΤ) συνεδρίασε ξανά την Τετάρτη 19.12.2018 και ανακηρύσσει το δεύτερο κατά σειρά υποψήφιο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, ο οποίος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, εκδότης του περιοδικού «Χρήμα και Τουρισμός». Η τελετή  απονομής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 35ης απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων  του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Σαρόγλειο Μέγαρο (ΛΑΕΔ), Ρηγίλλης 1.

 

 

  1. Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων της ΕΔΙΠΤ

Το 2019 η ΕΔΙΠΤ συμπληρώνει 80 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην υπηρεσία του Περιοδικού Τύπου. Ως εκ τούτου,  το Δ.Σ. προγραμματίζει ειδική επετειακή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίουμε την παρουσία κορυφαίων  εκπροσώπων της Πολιτικής και Πνευματικής Ηγεσίας του τόπου.

 

  1. Επετειακά ημερολόγια ΕΔΙΠΤ

Το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ προμηθεύτηκε τα ημερολόγια για το 2019 για τα Μέλη της με ειδικό επετειακό ένθετο αφιέρωμα για τα συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της Ενώσεως. Τα ημερολόγια είναι διαθέσιμα στα γραφεία της ΕΔΙΠΤ και μπορείτε να τα παραλάβετε κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία, νωρίτερα από την επετειακή εκδήλωση.

 

 

Με τις θερμότερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά,

Ο Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας

Μιχάλης Σαββάκης                                Πέννυ Καλύβα