ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Σαββάκη, τους δύο Αντιπροέδρους κ. Ελευθέριο Κακαβούλη και Γεώργιο-Κωνσταντίνο Σπύρου, τη Γενική Γραμματέα κα Πέννυ Καλύβα και τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Καλύβα είχε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα με τον  Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ε.Ε. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ήταν πολύ εποικοδομητική. Ο Επίτροπος επέδειξε  γνήσιο ενδιαφέρον για τον Περιφερειακό και Περιοδικό Τύπο, ο οποίος, όπως τόνισε  ανθίσταται, έχει συνέπεια και αντικειμενικότητα. Ο ίδιος όπως επισήμανε, παρακολουθώντας την πορεία της Ένωσης και των μελών της από τότε που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, αναγνωρίζει την διαχρονική προσφορά των τοπικών – περιφερειακών εφημερίδων & των κλαδικών περιοδικών, καθώς και τη μεγάλη διείσδυση και αναγνωσιμότητα που αυτά έχουν στο ευρύ κοινό.

Από την σειρά τους οι εκπρόσωποι της ΕΔΙΠΤ του εξέθεσαν τα δύο σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τα μέλη της και είναι αφενός η έκτακτη εισφορά 2% επί των εκδοτικών επιχειρήσεων και αφετέρου ο άδικος αποκλεισμός μόνο των εντύπων της ΕΔΙΠΤ από την επιδότηση για τη διακίνηση του Τύπου. Για τα θέματα αυτά είναι ενήμερη και η European Magazine Media Association (EMMA) και η European Newspaper Association (ENPA), στις οποίες η ΕΔΙΠΤ μετέχει ενεργά.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό της  Ένωσης στις  διεκδικήσεις της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όρισε μία νέα  συνάντηση στις Βρυξέλλες, στην οποία θα μετέχουν και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι για τα θέματα Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

PHOTO 1

PHOTO 2